Layout 1İNTİBA 

3 – 21 Aralık  2016

Aliye Oğuş, Aymenur Ünalmış, Aynur Haliloğlu, Aysel Arıkca,
Fahriye Demirci, Filiz Gölcü, Gülsemen Yıldırım, Gülseven Güngör,
Gülten Albayrak, Haydar Öztürk, Meltem İlkutu, Müyesser Kesbiç,
Neşe Nilgün Kuru, Nilgün Palancıoğlu, Serpil Doğan, Sevgi Can,
Tankut Arıkca, Vildan Suölmez, Zübeyde Kıymet Topaloğlu

 .

.

.

 

14705749_1350400994984097_3075560931072813973_nPENCERELER II

22. Ekim/09 Kasım 2016

HER SANATÇININ İÇSELLİĞİNİ DIŞSALLAŞTIRDIĞI BİR PENCERESİ VARDIR.
BAZEN İÇE, BAZEN DIŞA AÇILAN….
BAZEN İNSANA, BAZEN DOĞAYA…..
Antik Cisterna, Ordu Caddesi, Sekbanbaşı Sokak, No:6 Beyazıt-İstanbul
PENCERELER II ismiyle 22 Ekim 2016 tarihinde İstanbul’un Bizans’tan kalma bir sarnıcında açılan ve sekiz sanatçının birlikteliğiyle vücut bulan karma serginin önce ismi sonra tercih edilen mekânı ilginç kılıyor bu sergiyi. Deneyimli sanatçıların konu/tema birlikteliği olmadan nasıl bir arada olabileceğinin kanıtı aslında bu sergi. Her sanatçı kendi üslup ve dilinden ödün vermeden, yaşama dair söylemlerini kendi bakış açılarıyla aktaran, dünyalarını araladıklarını, belki de sonuna kadar açtıkları pencerelerinden akıl ve duygu süzgecinden geçirdikleri sanatsal yorumlarının paylaşımları.
Katman katman birbirinin üstüne gelmiş uygarlıkların, birbirinden farklı da olsa birbirini etkilemiş, çok sesli, çok renkli çağdaş dünyanın vazgeçilmezi kılan çok kültürlülüğün İstanbul’una ait tarihi bir mekân evsahipliği yapıyor bu çok sesli sergiye.
Sanata paylaşmak, farkındalık yaratmak ve bir söz söylemek olarak bakan sanatçı Arzu Çorbacı Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunudur. Çalışmalarında günlük yaşantımızda sıkça karşılaştığımız malzemeleri (tel, misina, pleksi vb. gibi) kullanarak, güncel sanat alanında işler üretmektedir.
Ayten Yetiş Doğu’nun yağlıboya resimlerinde, betimlediği ister peyzaj, ister natürmort, ister iç mekân olsun renk, ışık, gölge ve derinliği vurguladığı görülmektedir. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi resim mezunu olan sanatçının resimleri gerçekliğin görüntüsel olarak değil, aynı zamanda hem görüntüsel hem kavramsal boyutta kavranması da tanımlayabileceğimiz bir yaklaşımda. Özellikle kullanmayı tercih ettiği mavi ve mavinin tonları izleyende umut ve özgürlük duyguları yaratmaktadır.
İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Grafik mezunu olan gravür sanatçısı Ayşen Erte, kendi adıyla kurduğu Resim ve Gravür atölyesinde özgün baskı ve Exlibris öğrenmek isteyen sanatçılara deneyimlerini aktarmaktadır. Ulusal ve Uluslararası exlibris – gravür yarışmalarına, kongrelere rehberlik eden sanatçı, bu sergide özgün baskı tekniği ile ürettiği ve sonsuza açılan kapıların tıklatılıp, açılabileceğine inandığı, iletişim, yalnızlığı paylaşım, dostluk, barış ve sevginin sonsuza dek varolacağı umudunu simgelen “kapı tokmaklari”, ile katılmıştır.
Sanatçı Gülşen Kıbrıslı İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi resim mezunu olup daha sonraları üç boyuta yönelmiş ve ifade aracı olarak seramiği kullanamaya başlamıştır. Bu sergi için ürettiği seramik heykellerinde günümüzün en önemli sorunlarından olan “göç” ve göçe zorlanan insanları konu alıyor. Mübadele yüzünden yerinden yurdundan olan ya da savaşın yakıp yıktığı topraklarını terketmek zorunda kalan insanlar ki bu yüzden seramik heykellerinde başlarında topraklarını umutlarını da yanlarında götürüyorlar.
Marmara üniversitesinde akademisyen olan İstanbul devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü mezunu ve sanatçı Pesent Doğan tuval üzerine yağlıboya tekniği ile oluşturduğu resimlerini çağdaş açılımlar, özgün kompozisyonlarla, kontrast renklerle, sıcak armonilerle sunuyor. Soyuta yakın, somut görünümlü kompozisyonları giderek coşkulu anlatımlarıyla sonuçlandıran sanatçı Pencereler II karma sergisinde iki resmiyle yer almaktadır.
Sahir Abacı İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisinde aldığı resim eğitimini fotoğraflarında da hissettiren bir sanatçı. Bu sergide, iç mekân ve insan üzerine kurgusal kompozisyonlardan oluşan, özellikle gölgenin koyu karanlığında beliriveren keskin ışık lekeleri, bazen koyunun açığa yumuşak gri geçişlerle evrildiği iç mekan düzenlemeleri, bazen de siyah-beyaz / açık-koyu biçimsel kompozisyonlar üzerinden, figürün beden diliyle yine de bir insan öyküsünün oluşmasına izin veren, görsel düzenlemelerin arasından izleyenlerin algısına küçük ipuçlarıyla yön veren fotoğraflarıyla yer alıyor.
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olan sanatçı Tahsin Çorbacı, sanatsal üretimini 2006 yılından bu yana dijital illüstrasyon tekniğiyle yapmaktadır. Resimlerinde “Uçmak Göçmenin Temelidir” temasını işleyen sanatçı, doğada kuşların yaşam mücadelesini yakından gözlemleyerek göçer ve soyları hızla tükenme tehlikesi altında olan kuşları, gerçekçi ve illustratif bir yaklaşımla resmetmektedir.
İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi resim mezunu ve Marmara Üniversitesinde akademisyen olan sanatçı Oya Abacı yağlıboya ve yaldız kullandığı resimlerinde ikilemleri, karşıtlıkları, suyun akışkanlığı ile toprağın durağanlığını, sonsuzluk ile sonrası olmayanın serüvenini, geçmişin içindeki yeniyi, geleceğin içindeki eskiyi sorgulamaktadır.

ekran-alintisifxvERKAN GÜLER 

ŞEHR-İ HAYAL

24 EYLÜL – 14 EKİM

Erkan Güler’in Şehr-i Hayal isimli sergisini 24 Eylül -15 Ekim tarihleri arasında erken Bizans döneminden kalma bir sarnıç içinde mekanlanmış olan Antik Cisterna Sergi Salonu’nda ziyaret edebilirsiniz.
Sergi Erkan Güler’in 15 yıl gibi geniş bir zaman aralığında yaptığı resimlerin seçkisinden oluşuyor. Güler modernleşen şehir hayatı içinde mayalanan fantastik hayallerini, zamanla farklılaşmış tekniği ile tuvaline yansıtmış. Sergi tuval üzeri yağlıboya-akrilik ve desenlerden oluşuyor. Sergi içinde minik bir -de sürpriz sizleri bekliyor. İyi seyirler
 
 

Ekran Alıntısı“ İLMEK ”
3 – 26 Haziran

” İlmek ” örme sergisi daha önce dört defa düzenlenmiş olan Ters-Yüz örme sergilerine ek olarak başlamış yeni bir grup sergisidir. Ters-Yüz örme sergisinin ilki 2011 yılında bir grup tekstil sanatçısı tarafından gerçekleştirildi.İikincisi ise yabancı sanatçıların da katıldığı uluslararası bir sergiyle 2012 de tekrarlandı.Üçüncüsü 2014 yılında uluslararası olarak düzenlendi.Yine 2015 yılında uluslararası olarak 4.sü düzenlendi. Sanatçıları örme alanında birleştirmeyi ve Türkiye’de örme sanatını tanıtmayı amaçlayan bu sergi serisine yeni bir alternatif olan “İlmek 1” sergisi ulusal olarak düzenlenmiş ve yine örme alanını desteklemek, sanatçıları bu alanda birleştirmeyi hedeflemektedir. Bu serginin de diğeri gibi bir seri olarak devam etmesi planlanmaktadır.Esra Yarar Abanoz, Engin Alpat, Büşra Balota, Irmak Bayburtlu, Mine Beşen, Gül Bolulu,Fatma Büyüksofuoğlu, Nilüfer Ünay Çubukçu, Nigar Demirtay, Vildan Tok Dereci, İrem Sabanuç Gönül, Sinem Budun Gülas, Dilara Gülşen,Tuna Karayaka, Gülay Kaygusuz, Filiz Metolar, Refika Onur Mikar, Aslıhan Sevinçli,Biret Tavman, Senem Uğurlu, Başak Özdemir Uysal ve Nurgül Yitmen sergide yer almaktadır.
Sergi 26 Haziran tarihine kadar gezilebilir.

 

Layout 1“ Yeni Bir Dil Yeni Bir Nefes “
26 Mart – 23 Nisan
Karma Sergi

26 Mart – 23 Nisan 2016 tarihleri arasında Antik Hotel Antik Cisterna Sergi Salonu kapılarını bir kez daha sanatçılara açıyor.
1500 yıllık tarihi Bizans sarnıcının üzerine inşa edilen Antik Hotel birçok medeniyete ev sahipliği yapıyor. Açıldığı günden bu yana düzenlenen etkinliklerle birçok sanatçıyı ağırlayan ve tarihi sanatla bütünleştiren Cisterna Sergi Salonu, bu kez de YENİ BİR DİL YENİ BİR NEFES adlı karma sergiye adeta nefes katıyor. Sergiye katılan sanatçılar kendilerini şu cümlelerle ifade ediyorlar: “Farklı anlatım tarzlarını benimsemiş sanatçılar olarak, soyut ve somutu bir araya getirip, dış dünyanın etkisiyle, iç dinamiklerin hayat bulduğu sürrealist, hiperrealist, ekspresyonist, zıt kavramların çizgileri doğrultusunda çağdaş sanatın normlarını en açık şekilde ifade edebilmek, monoloğu dışavurmak, duygularımızı törpüleyebilmek için bir arada bulunuyoruz. Sanatı birlikte yoğuruyor ve yorumluyoruz. Hepimiz kültür ve geleneklerimize bağlı kalarak ırk, dil gözetmeksizin hep beraber farklı diller yarattık, dünyanın farklı mozaiklerini bir araya getirdik”.
Sanatçılar Seyfettin Arslan, Yusuf Bilge, Abdulkerim Bozan,Gül Bolulu, Gonca Karapınar, Roza Tulga, Mustafa Yüce ‘in katıldığı YENİ BİR DİL YENİ BİR NEFES SERGİSİ 23 Nisan’a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacaktır.

 

Layout 1Fısıltı

20 Şubat – 16 Mart

Antik hotel antik cisterna sergi salonu bir ay boyunca farklı disiplinlerden sanatçıların bir araya geldiği “Fısıltı” adlı karma sergiye ev sahipliği yapacak. Açılışı 20 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan sergi 16 Mart’a kadar sanatseverlerin beğenisine açık olacak.
Sergiye katılan sanatçılar: Ahu Akgün, Semra Ay Çırpan, Mehmet Umut Çetiz, Genco Gülan, Şerif Kino, Denizhan Özer, Fatih Pınar, Hande Rastgeldi, Derya Ülker, Nevin Yavuz Azeri, Melik İskender, Nurdan İskender, Ercan Yılmaz, Şefik Kemal Şimşek, Zuhal Binice, Timuçin Gözaydın.
“İnsanın çığlığı, gidebildiği kadar uzağa gitmeye, olabildiğince çok kulağa ulaşmaya çalışır. Fısıltının menzili kısacıktır. Mahrem olanın sesidir fısıltı, çoğunluk iki kişi arasındadır. Annenin çocuğa, aşığın maşuğa, dostun sırdaşına, ortağına, yoldaşına söylediklerinin sesidir. Sözlük anlamı, “güçlükle duyulan ses” olan fısıltı; nefese sığışmış, ona karışmış kelimedir. Kalbin ve göğsün derinlerinden yüzeye ulaşan hava kabarcıkları… Sadece anda, şimdi orada olanların arasında kurulan bağdır. Hitap edileni ürkütmemek için sanki, giderek küçülür, ufalanır. Parmak uçlarıyla dokunur.Uyandırmadan sevmeyi, konuşmadan söylemeyi ister. Çığlık en çok acının, hiddetin, isyanın canhıraş sesiyse… Şefkatin sesi fısıltıdır.
Fısıltı umutludur çoğunluk, ama bazen kederli ve boğucu, acılı ve sıkıntılıdır. Saklanan kötülükleri, gizli planları, endişeleri yüklenir. Karanlıkta sadece arzuyla değil, korkuyla da ürpertir duyanları. İhanet edeceklerin dili, iftiranın aracıdır. Yalanları taşır kulaktan kulağa… Taşıdıkça büyütür, büyüttükçe gerçekten uzaklaşır. Çocuk oyunundaki gibi ilerledikçe değişir, tanınmaz hale gelir. Yüzleşmeye cesareti olmayanların hançerine dönüşür, kurbanını sırtından vurur.
Düşman kudretliyse ve her yerdeyse… O zaman direniştir fısıltı. Sokaklar, duvarlar, eşyalar kulak kesilmişse; dört bir yan göz olmuş, üzerine dikilmişse… Korkunun hüküm sürdüğü zamanlarda, gölgelerden çekinir olmuşsa insanlar. Dünya, her sabah bir öncekinden daha acıklı hikayelere uyanıyorsa ve kimsenin gücü yetmiyorsa faillere… Çığlık çığlığa bağırsan da duyulmuyorsan; parmağınla göstersen de görülmüyorsa katil. Hayatta tutabilmek için hayatı, mutlaka yan yana durmak, birlikte dövüşmek gerekiyorsa. Orada kimsenin susturamadığı söz, zapt edemeyeceği isyandır fısıltı; fark edilmeden yol alır. Sayılı harfe sıkışmış mesajlar, ezberlenen mektuplar, okununca yakılan notlardır. Sokaktaki yüzlerde, sesi bile olmayan anlamdır. Kulağında inatçı bir alarm gibi çınlayan çağrı; isimsiz suretlerin yakarışıdır. Vicdanın sesidir fısıltı.
Yaklaş! Sokul yanımıza şimdi, ancak o zaman duyacaksın kelimeleri…
Burada kulağına söylediklerimiz, aramızda kalmasın.”

sanat-haberleri etkinlikler seramik sergisi beyazıt fatih istanbul pg  HİTİT – HELENİSTİK – İZNİK

SERAMİK SANATÇISI EBRU KUT
16 OCAK – 9 ŞUBAT 2016

.

İMPARATORLUKLAR BAŞKENTİ ANADOLU TOPRAKLARI
HİTİT-HELENİSTİK-İZNİK dönemlerinin seramik yorumları, tarihi Bizans sarnıcı sergi alanında sanatseverler ile buluşturuluyor. Seramik sanatçısı EBRU KUT dünden bugüne toprakla şekillenmiş, altın ve gümüş ile sırlanmış eserleri ile sizler için görsel bir sunum yapıyor.
Sanatçı, İstanbul Güzel Sanatlar Akademisinden mezun olduğundan bugüne kadar seramik çalışmalarını ara vermeden sürdürdü. 30 yıllık sanat serüvenine, İstanbul – Moda’daki atölyesinde seramik ürünler üreterek, çalışarak devam etmektedir.
Sergi 16 Ocak – 9 Şubat 2016 tarihleri arasında 1500 yıllık tarihi Bizans sarnıcının yer aldığı Antik Hotel Antik Cisterna sergi salonunda görülebilir

Layout 1Zaman Bozumu

Karma Resim Sergisi

12 Aralık – 07 ocak

Antik Hotel Antik Cisterna Sergi Salonu, 12 Aralık- 07 Ocak tarihleri arasında “ zaman bozumu ” adlı sergiye ev sahipliği yapacak.
Anakronizm (Yunanca ana: “geri” ve khronos: “zaman”), kronolojik ilişkinin isteyerek ya da bilmeden dikkate alınmaması ya da değiştirilmesidir. Yunanca kökenli “Anakronizm” değişik çağların birbirine karıştırılması, olayların farklı zamana taşınması, zamanda yanılsama ifadelerinden yola çıkılarak; serginin teması zaman-bozum sözcüğü ile karşılık buldu. Bu çerçevede sanatçılar eserlerinde imgesel-soyut anlatımda uzlaşarak zamanın kendisini sorguladı. Bu kavram için şunlar söylenebilir: Zamanın lineer bir fonksiyon olmaması, kişinin zaman akışında olması nedeniyle her sanatçı kendi üslubu ve plastik anlayışında kendi zaman yolculuklarını üretimleri ile buluşturdu.
Böylesine özel bir sergiye ev sahipliği için, antik dünyanın İstanbul’un modern ruhu ile nasıl iç içe olduğunu en yalın biçimde ortaya koyan ve 1500 yıllık tarihin izlerini sunan Antik Cisterna Sergi Salonu’nda “Anakronizm” felsefesinde bir araya gelen sanatçılar, tamamen bağımsız olan eserleri ile aynı çatıda izleyici ile buluşuyor.
Sanatı eş zamanlı olarak yorumlamak, tarihin beynimizde bıraktığı görsel hafızamızı, geçmişin ruhumuzda bıraktığı duygusal izleri, yankılanan mesajları ve zaman bozumu oyunlarını…
Tüm bunlar, Antik Cisterna Sergi Salonu’nda sizleri güzel bir çerçeve içine davet ediyor.
Mehmet Remzi Demirel, Yavuz Fırıldak, Yasemin Noyan, Hatice Özkan, Erhan Şanal ve Özlem Vargün’ın yer aldığı sergi, 12 Aralık Cumartesi günü saat 18:00’de açılış kokteyliyle kapılarını sanatseverlere açacak.

 

 

untitled“ Keşifler – Discovery “
Giampaolo Gentili

14 Kasım- 09 Aralık 2015

İtalyan sanatçı Giampaolo Gentili, sadece bir fotoğrafçının sahip olabileceği bakış açısını, bir ressamın gerçeği yorumlama becerisi ile birleştirmeyi hedefler.
Yaşantısından bir sanat eseri yaratmak isteyen sanatçı, eşsiz çalışmalara hayat vermek üzere, gerçekçi ve içsel olan rotası boyunca, kesin ve belli sınırları izlemeksizin kendi geliştirdiği karışık teknikleri kullanarak derinlemesine bir keşfe çıkar.
İtalya, Türkiye, Yunanistan arasında bitmek bilmeyen seyirler, yolculuklar, keşifler. Bütün Ege, Gentili’nin yaratıcılığı için doğal bir atölyedir.
Sanatı, eş zamanlı olarak yorumlanan gerçeğe sıkı sıkıya bağlı bir estetik ile donatmak…
Böylesine özel bir sergiye ev sahipliği için, antik dünyanın İstanbul’un modern ruhu ile nasıl iç içe olduğunu en yalın biçimde ortaya koyan ve 1500 yıllık tarihin izlerini sunan Antik Cisterna Sergi Salonu’ndan daha güzel bir çerçeve olabilir mi?
Sergi, 14 Kasım- 09 Aralık tarihleri arasında sanatseverlerin ziyaretine açıktır.

 

Layout 1    Zaman Tüneli

Kişisel Resim – Seramik Sergisi

 Murat Küçükkayalı

3 – 23 Ekim 2015

Üniversite yıllarından bu yana farklı disiplinlerde gerçekleştirdiği sanatsal çalışmalardan elde ettiği tecrübeyi; kişisel sergisinde yer alacak eserlerine aktaran sanatçı Murat Küçükkayalı özgün tarzıyla sanatseverler ile buluşuyor.
Sanatçı Murat Küçükkayalı’nın dünden bugüne gerçekleştirdiği resim ve seramik çalışmalarının yer alacağı sergide; sanatseverler, farklı yaşamlardan kesitleri yansıtan eserlerde, yalın çizgilerin hareketli formlarla, doku ve renklerin birbiriyle kaynaştığını gözlemleme olanağı bulacaklar.
Sanatçı kendi sözleriyle sanata bakışını “her tür yeniliğe ve dönüşüme hazır, sınırsız gücün başlangıç noktasında, her bir yönden sonsuzluğa doğru yol alan eserler gerçekleştirmeyi amaç edinmek” olarak tanımlamaktadır. Eserlerinde bu düşünceleri ve estetiği temsil eden; eğilme, bükülme ve kapanmalar ile gelecekteki deneyimlerin oluşturacağı dönüşümlerin ve sınırlandırmaların yaradılışın varoluşundaki kendi iç durumunu betimlemeye çalışmaktadır.
“Zaman Tüneli” adlı sergi, 3 – 23 Ekim tarihleri arasında, 1500 yıllık tarihi Bizans sarnıcının üzerine inşa edilmiş olan Antik Hotel Antik Cisterna Sergi Salonunda görülebilir.
 
Murat KÜÇÜKKAYALI
Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümünden mezun oldu. Bursa ve İstanbul’da kişisel sergiler açtı, birçok ulusal ve uluslararası (seramik, heykel, resim, fotoğraf) sempozyum, çalıştay, bienal ve karma sergilere katıldı. Ödüller aldı. Koleksiyonerlerde eserleri bulunmaktadır (Eczacıbaşı Vitra Sanat Atölyesi koleksiyonunda vb…).    Yer aldığı diğer projeler:
HayalET Prodüksiyon – ERA Kreatif Sanat Danışmanlığı, sinema, kısa film, reklam ve tanıtım filmlerinde sanat yönetmenliği ve görüntü yönetmen yardımcılığı yaptı.
Uzun yıllardır, Antik Cisterna sergi salonunun sanat danışmanlığını yapmaktadır.
Bu yıl, Sagalasssos resim sempozyumunu ve çalıştayını düzenlemiştir. 2015-2016 yıllarında da yurtiçi ve yurt dışındaki sergi, sempozyum ve çalıştay projeleri devam edecektir.

Layout 1 ‘Mor Kaftan & Işık Doğudan Yükselir”’

Karma Sergi

12 Ağustos – 28 Eylül

Alparslan Babaoğlu
Can Ersal
Eda Şahan
Gülçin Anmaç
Kaan Baltacı
Kemal Kara
Taylan Kibar
Tülin Gönültaş
Vedat Kacar
12 Ağustos – 28 Eylül 2015

Detaylı Bilgi
Sanat Danışmanı
Murat KÜÇÜKKAYALI

sosyalmedya Modern Romantizm

Karma Sergi

12 Haziran – 20 Temmuz

Antik Hotel Antik Cisterna Sergi Salonu, 12 Haziran – 20 Temmuz tarihleri arasında “Hür Teşebbüs” grubunun “Modern Romantizm” adlı sergisine ev sahipliği yapacak. “Hayatın akışından söz açarken düşüncelerini ve tepkilerini bağımsız, ödünsüz ortaya koyan ve yaşamın ancak değeri bilindiği kadar değerli olacağına inanan; harika yaşantılar ve anılarla zenginleşmek için zihnin yaratıcı hayal gücü ile beslenmesi gerektiğini, banal ve sığlığın taarruzlarından sanatla esirgenileceğini düşünen insanlardan oluşan bir grubuz. Bu amaçla “Hür Teşebbüs” sanat anlayışında, geçmiş sağlam estetik değerler korunur ve güzel-sanat materyalleri ve olanakları çağdaş kurgusal gereklilikleri ve düşünsel boyutları taşıyacak şekilde yeniden kurgulanır. Hiç bir ideoloji ve kuramın etkisinde kalınmaz. Grup, sanat üslubunun sadece niteliksel bir ifade aracı olması nedeniyle “Modern Romantik” tanımlamasını kullanır.” İhsan Doğrusöz, M. Berrrin Kayman, Fatih Karagül ve Eren Rıfat Okay’ın yer aldığı sergi, 12 Haziran Cuma günü saat 18:00’de açılış kokteyliyle kapılarını sanatseverlere açacak.  

 

11266696_907196339343108_8841616821431367167_n

   Güney Kore sanatçıları İstanbul’da 

Karma Resim Sergisi

   Tarih :14 Mayıs – 20 Mayıs 2015

 

 

 

___________________________________________

Mustafa Altıntaş

11115603_10153572230041758_8288096256606496892_n

 

Layout 1

Dijitalden Analoga, Fotoğraftan Resme Köprüler

Fotoğraf Sergisi

19 Mart –14 Nisan

1500 yıllık tarihi Geç Roma – Erken Bizans sarnıcının üzerine inşa edilmiş olan Antik Hotel Antik Cisterna Sergi Salonu, 19 Mart –14 Nisan tarihleri arasında farklı konseptli bir sergiye ev sahipliği yapacak. Sergide, sanatçı Tolga Sezen’in çektiği fotoğrafları teknoloji ile birleştirerek oluşturduğu eserler yer alacak. Serginin açılış kokteyli 19 Mart Perşembe saat 18:00’de yapılacak. “Tolga Sezen, yarattığı eserler ile yeni bir yola çıkmış durumda. Bu yolculuğun başlangıç noktası kendisinin çektiği fotoğraflardır. Bunlar yaratıcı gelişme sürecinde dijital metodlar kullanılarak resme çevriliyor ve böylece fotoğraf ve resim alanları arasında köprü kurulmuş oluyor.” Sanatseverleri varılmamış yerlere ulaşmak için bu yola katılmaya davet ederiz. (Avusturya’da yaşayan sanatçı, 17 Mart – 20 Mart tarihleri arasında Türkiye’de olacaktır )

 

1513680_862644660464943_1859503217492575734_nUstaların Buluşması

Karma Resim Sergisi

21 Şubat – 13 Mart  

1500 yıllık tarihi Bizans sarnıcının üzerine inşa edilen Antik Hotel Antik Cisterna Sergi Salonu, Türk sanatının duayenlerinden 15 sanatçıyı ağırlıyor. Bu karma sergide, birbirinden farklı yöntem ve üslupları benimsemiş olan sanatçılar; sizlere çizgi, doku ve figürlerin çeşitli renklerde hayat bulduğu, soyut ve somutun uyumlandığı, çağdaş estetiğin anlatımdaki açıklıkla, duyguların gerçeklikle buluştuğu bir dünya sunacak. Birçoğu aynı zamanda akademisyen olan sanatçıların ortak noktası ise; her birinin konusunda yetkin olması ve özgün bir sanatsal geçmişe ve, Türk sanatında önemli bir yer sahip olmalarıdır. Sergi, 19 Şubat saat 18:00’de açılış kokteyliyle kapılarını sanatseverlere açacak. Türk sanatından farklı örneklerin bir arada görülebileceği resim sergisi, 19 Şubat – 13 Mart 2015 tarihleri arasında ziyaret edilebilir.
Ramiz Aydın: Figüratif eğilimli resimlerinde ele aldığı konulardan bazıları; büyülü bakışlı köy kadınları, kentli müzisyenler, Anadolu izlenimleridir. Pastel, gri tonlarda, öylesine çarpıcı öylesine muhteşem bir anlatım…
İsmail Hakkı Demirtaş: Kadın figürün ağırlıkta olduğu resimlerinde, renklerin uyumuyla, çizginin ve lekelerin dans ettiğini düşünebilirsiniz.
Pesent Doğan: Kontrast renkleri ve çağdaş anlatımıyla soyutla somutun buluştuğu, tuvallerindeki coşkulu ifade sizi içine çeker.
Basri Erdem: Geniş fırça tuşlarına dayalı bir estetik içinde, temiz renkleri ve anlatımcı öğeleri vurgulayan anlayışıyla öne çıkar.
Dinçer Erimez: Geleneksel resmin matematiksel çözümü. Onun resminde duygusallık, hüzün, ayrılık temalarının ustaca işlendiğini, bilinçaltı verileriyle de zenginleşen bir oluşumu görebiliriz.
Nüzhet Kutluğ: Onun sanatında soyut ve somutun bütünlüğü kurgulanırken, estetiğin de göz ardı edilmediği gözlemlenir. Kendini yenilemekten kaçınmayan ressam, sanatçı duyarlılığıyla Türk sanatında yerini alır.
Veli Sapaz: ’Benim resimlerim sevda türküleri gibidir’ der sanatçı. Bazen bozlaktır,  bazen uzun hava, bazen de halay olur. Karamsardır, hüzünlüdür, küser ancak hep ümit ışığıyla boyanır kadın figürleri. Rengin ustası Veli Sapaz’ın kare tuvallerinde abartısız ama hep coşkulu yaşam kesitleri nakış nakış ortaya çıkar.
Erol Özden: Kuşbakışı doğa görünümlerini topografik unsurların ön plana çıkarıldığı, grafik ağırlıklı bir işçilik düzeyinde yansıtan resimleri, İstanbul teması çevresinde yoğunlaşmaktadır. Sanatçının köy hayatından kurgulanmış fantastik resimlerinde etkileyici bir lirik görsellik vardır.
Ahmet Özol: Kökeninde şiirsel fantezi imgelerinin yer aldığı resimleri, doğa ve çevre temaları üzerine kuruludur. Ağırlıklı olarak dokuların kullanıldığı resimlerinde insan figürleriyle de farklı kompozisyonlar kurgular

resim sergisi sanat haberleri animasyon ilistirasyon cizgi film kitap resmi afiş davetyeGündüz Düşleri” 

kişisel resim sergisi

22 Ocak – 16 Şubat 

1500 yıllık tarihi bir Bizans sarnıcının üzerine inşa edilmiş Antik Hotel Antik Cisterna Sergi Salonunda sanatseverlerle buluşuyor. Resimlerinde modern zaman kadınının yüzyıllara meydan okuyan naif yalnızlığı ile hırçın kalabalığı arasındaki mücadelesini anlatmaya çalışan sanatçı, kendini ve eserlerini şöyle özetliyor; ‘Beş yaşımdan beri konuşuyorum dışadönük bir susku, renk ve imgelerle. Hala devam ediyorum öğrenmeye düş paletimdeki renkleri ve öğretmeye genceciklerime sanatın ışıltılı dilini. Resimlerim; Pina Bausch koreografilerindeki ürkek asalet, Frida Kahlo tablolarındaki güçlü trajedi, Tezer Özlü cümlelerindeki depresif derinlik, Sylvia Plath şiirlerindeki delirmiş aşk, Edith Piaf şarkılarındaki huzurlu hüzünle dokunabilir size

 

 

 

 

Layout 1” Altın Dokunuşlar “

Kişisel resim sergisi

23 Aralık – 20 Ocak

Sanatçının 35’inci Kişisel sergisi 23 Aralık – 20 Ocak tarihleri arasında Antik Hotel Antik Cisterna Sanat Galerisinde ziyarete açık olacak. Feryal Taneri Zonguldak’ta doğdu. Sanat ile ilk tanışması Ressam Fuat Bey’le başladı. Sırasıyla Mustafa Esirkuş ve Osman Zeki Oral’dan resim dersleri aldı. 1972 yılında Güzel Sanatlar Akademisi’nde Bedri Rahmi Eyüboğlu Atölyesine devam etti. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Heykel Ana Sanat Dalında lisans, aynı Üniversitenin Eğitim Bilimleri Enstitüsü Resim Ana Sanat Dalında Yüksek Lisans Eğitimini tamamladı. Yurt içinde ve yurt dışında 35 kişisel, 150’nin üzerinde karma ve grup sergisi gerçekleştiren, sempozyum ve bienallere iştirak eden Taneri’nin eserleri Kültür Bakanlığı, Müzeler, Belediyeler ve bankalar başta olmak üzere, özel ve tüzel koleksiyonlarda yer almıştır. Çeşitli ödüllerin sahibi olan sanatçı; Güzel Sanatlar Birliği, GESAM ve UPSD üyesidir. Kadın Hikayeleri’nden Kadının Rengi dizisine devam eden resimleri son olarak Altın Dokunuşlar‘la Cisterna Sanat Galerisinin büyüleyici tarihi atmosferinde sanatseverlerle  buluşuyor. Galeri, erken Bizans döneminin kalıntılarının korunduğu bir mekanda sanata hizmet veriyor. Feryal Taneri’nin bu son sergisinde Kibele’den günümüze kadının gücü, umutları, zaman zaman da ezilmişliği, toprak tonlarından altın varağa dönüşen renklerde yarı soyutlanmış, doku, çizgi ve lekelerin   uyumuyla, yer yer eriyerek,  tuvalde hayat buluyor.  Az da olsa desende deformasyona uğramış figürler ana temaya farklı bir boyut katıyor.

Desktop-300x240Topladıklarım

Kişisel resim sergisi

22 Kasım – 21 Aralık 

Ahmet Başar 22 Kasım – 21 Aralık 2014 tarihleri arasında Antik Hotel Cisterna’da kişisel sergisini açıyor. Sanatçının sergisi 20 adet tuval ve kâğıt çalışmasından oluşuyor. Yapıtları özel koleksiyonlarda yer alan sanatçı, sergisinde 2014 yılının ilk yarısında yaptığı çalışmalarını sunuyor. Serginin Küratörlüğünü Murat Küçükkayalı üstlenmekte. Çalışmalarını İstanbul’da sürdüren sanatçı, kompozisyonlarında; trafik kazaları, iş cinayetleri, seçimler, çevre kirliliği, siyasi yozlaşma gibi güncel olayları sorgulayan bir yaklaşım açısına sahiptir. Sanatçı eserlerinde; sokaktaki çöpler, sahaf ve eskicilerden topladığı gazete küpürleri, ambalaj, fotoğraf, resmi evraklar, anonim resimler vb. gibi malzemeleri muhtelif boya ve mürekkeplerle bir araya getirip kompozisyonlar üreterek, kimi zaman da o an yanında olan kişileri de üretimin bir parçası haline getirip, güncel olaylara kollektif notlar düşüyor. Serginin ismi olan “Topladıklarım – Collected items” izleyicilere kültürel, coğrafi ve kişisel özelliklerin kapılarını aralıyor. Her izleyicinin günümüzün toplumsal hayatından izler bulabileceği bu açık uçlu çalışmalar, içerdiği ham renkler ile yozlaşan sisteme belirli bir karşı duruşu çağrıştırıyor. Sanatçı; tüketim toplumunun formlarına gönderme yaparak gerçekleştirdiği çalışmalarında, geometrinin ve topladığı malzemenin anlamından yola çıkarak, kompozisyonlarını belli bölgelere ayırıyor. Bu bölgeler çizgi roman gibi karelere bölünmüş bir öykü düzeni oluşturuyor.

Davetiye-300x276” İMPULS GRUBU – BEN’le KONUŞMAK

Karma Resim Sergisi

KARMA SERGİSİ

İMPULS GRUBU’nun ”BEN’le KONUŞMAK” adlı sergisine, 1500 yıllık bir Geç Roma Erken Bizans sarnıcını bünyesinde barındıran  Antik Hotel İstanbul – Antik Cisterna Sergi Salonu ev sahipliği yapıyor. Çetin PİRECİ, Ertan EROL, Ertan YILMAZ ve Nilgün KARATOPRAKLI’dan oluşan İMPULS grubunun önemsedikleri bir özellik de 80’li yıllarda D.T.G.S.Y.O. mezunları olmaları. Dostluklarının yanı sıra, birlikte sanat adına birşeyler yapabilme uğraşında olan grup;”Yaşam  denen oyunun, en büyük ödülüne layık; büyük bir oyuncudur içimizdeki o BEN. Aslında inkar ediyor görünse de içimizdeki BEN’lerin kimi itaatkar, kimi asi yönlerinin kaçınılmaz uyumudur. Değişkenliklerin evrimini yaşar. Sonuçta, kendi dışındaki BEN’lerin kusursuz bir taklitçisidir çoğu kez. Ama farkında olmamanın tadını çıkarır. İşte bu saf-kurnaz, uysal-hırçın BEN’le KONUŞMAK için bütün çabamız…” diyorlar ve bu çabanın; bu kadim mekanda daha da güçleneceği inancıyla, herkesi 23 Ekim Perşembe günü saat 18.00,’deki açılış kokteyline bekliyorlar. İMPULS grubunun ”BEN’LE KONUŞMAK” adlı sergisi Antik Hotel Antik Cisterna Sergi Salonu’nda 17 Kasım’a kadar görülebilir.  

Antik-hotel-istanbul-antik-cisterna-sergi-salonu-Armagan-bilgin-resim-sergisi-002-300x213 KADİM ZAMANLAR  

Kişisel Resim Sergisi

27 Eylül- 18 Ekim

1500 yıllık tarihi bir sarnıcı, restorasyonla korumaya alan ve sanatçıların hizmetine sunan Beyazıt Antik Hotel Antik Cisterna sergi salonu, 2014-2015 sanat sezonunu sanatçı Armağan BİLGİN’İN “Kadim Zamanlar” adlı sergisi ile açıyor. Sanatçı eserlerinde, yaşadığı coğrafyaların tüm kültürel değerlerini, yerel-evrensel estetik kodlarla, yenilikçi bir tarzda yorumluyor… Eserlerinde karışık teknik kullandığını ve yaratıcılığının, Yaradan’ın büyük lütfu olduğunu belirten Armağan BİLGİN, yaklaşık 3 yıllık süreçte hazırladığı bu sergideki eserlerinin, bir sonraki birkaç projesinin ipucu olduğunu da ekliyor ve herkesi, özelde 27 Eylül saat 18:00’deki açılış kokteyline, genelde sergi süresince herhangi bir günde sergisine bekliyor. Sanatçı Armağan BİLGİN’ in “Kadim Zamanlar” adlı resim sergisi Antik Hotel -Antik Cisterna sergi salonunda 16 Ekim tarihine kadar görülebilir.