Dokunuşlar”

Karma Sergi

22 Şubat – 14  Mart 2020

“Sevgiyle Dokunuşlar” adlı sergi, 22 Şubat – 14 Mart tarihleri arasında Antik Hotel İstanbul’un -2 ve -3’üncü katlarında bulunan 1500 yıllık geç Roma – erken Bizans dönemine ait tarihi sarnıcın dokusu korunarak günümüze ulaştırılan Antik Cisterna Sergi Salonu’nda açılacaktır.
Geçmişten geleceğe ışık olan, toplumları birleştiren, sınırların olmadığı evrensel bir dil olan sanat, kimi zaman fırçayla buluşan tuvallerde, kâğıtta, kimi zaman parmakların arasındaki çamurla, camla, ahşapla, kumaşla şekil alan yaşanmış sevgileri, coşkunlukları, heyecanları da içinde barındırır. Sevgiyle birleşen yaşamlarımızı yansıtan sanat eserlerinden oluşan “Sevgiyle Dokunuşlar” adlı sergi, 22 Şubat Cumartesi saat 17:00’de açılacak ve 14 Marta kadar gezilebilecektir.
İrem Arcasoy,Pelin Aydemir, Ayşen Bayer, Ayşe Baykal ,Emre Baykara, Selin Cevahir, Karin Cincioğlu, Yıldız Duman, Aysel  Erken, Ayten Erken, Gelincik Eroğu, Füsun Gündüz, Harika Menteş,  İsmet Tuncer, Eti Romano,  Hrasun Sergio,  Zeynep Köklüce, , Müge Yılmaz

.

.

Simay Bodur Si “maya”

Simay’ca Bir Maya Öyküsü

İllüstrasyon Sergisi

1- 12 Şubat 2020

Antik Hotel İstanbul’un -2 ve -3’üncü katlarında, 1500 yıllık geç Roma – erken Bizans dönemine ait tarihi sarnıcın dokusu korunarak inşa edilen Antik Cisterna, günümüzde sergilere ve özel davetlere ev sahipliği yapıyor. Antik Cisterna Sergi Salonu’nda 1-12 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek Si “maya” – Simay’ca Bir Maya Öyküsü adlı sergide, Maya Uygarlığının gizemli dünyası binlerce yıl sonra Sanatçı Simay Bodur’un illüstrasyonlarında yeniden soluk alıyor.
Sanatçının 35. sanat yılında 55. sergisi olacak olan Sİ-“MAYA”; «Evrensel Düzen» üzerine yazıların içselleştirildiği çalışmalarıyla, dönemsel bir köprü vazifesi taşımakta…
17.000 yıllık bir tarihin günümüzdeki yansımalarını; SİMAYCA tekniği ile sanatçının kendi sözcüklerinden şöyle görebiliriz:
Görünenin aslı; ona baktığınız mesafeye bağlıdır.
Zihinde geliştirilen semboller;
-ki, bu bazen bir şekil, bir sayı, bir harf olabilir-
aslında bütünü oluşturan «bir»dir…
1 Şubat Cumartesi saat 17:00’da yapılacak sergi açılışına tüm sanatçıları ve sanatseverleri bekleriz.

Konferanslar:
Mu Kıtası – Mayalar ve Atatürk, Uzm. Dr. Simay Bodur, 4 Şubat Salı saat:17:00
Maya Masalları, Müjgan Yılmaztürk, 11 Şubat   Salı saat: 17:00

 

GELENEKLE GELEN”

DOKUSAL YÜZEYLER SERGİSİ

4- 21 Ocak 2020

Antik Hotel İstanbul’un -2 ve -3’üncü katlarında bulunan 1500 yıllık geç Roma- erken Bizans dönemine ait tarihi sarnıcın dokusu korunarak günümüzde Antik Cisterna olarak sergilere ve özel davetlere ev sahipliği yapıyor. Antik Cisterna’da yılın ilk sergisi; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Halı-Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Anasanat Dalı, Serbest Tasarım derslerini yürüten Dr. Öğr. Üyesi Servet Senem Uğurlu ile öğrenci ve mezun öğrencilerinin ödevleri kapsamında hazırladığı çalışmalardan oluşan “Gelenekle Gelen” Dokusal Yüzeyler Sergisi, 04-21 Ocak 2020 tarihleri arasında açılacaktır.
“Gelenekle Gelen” Dokusal Yüzeysel Sergisi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Halı-Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Anasanat Dalı’nda eğitim gören öğrenci ve mezunlarının Serbest Tasarım derslerinde öğrendikleri, tasarım ve uygulama temelinde geliştirdikleri çalışmalardan oluşmaktadır. Çalışmalarda, geleneksel tekstillerde kullanılan malzeme ve tekniklerin yanı sıra günümüz malzeme ve tekniklerinden de yararlanılmıştır. Gelenekle Gelen Sergisi; 21. yüzyılda güzel sanatlar disiplininde geleneksel sanat eğitimi alan gençlerin, geleneksel malzeme ve tekniklerle neler yapabileceğini göstermektedir. Sergi, geleneksel tekstillere göndermeler içermektedir.
Çalışmaların, ulusal ve evrensel sanat bağlamı doğrultusunda yapılmasına özen gösterilmiştir. Sergi; kirkitli ve mekikli dokumalar, kırkyama, işleme, batik, ikat, baskı gibi geleneksel dokusal yüzey tekniklerini kapsamaktadır. Bu uygulamalarda, akademik eğitimde çağdaş sanat gereksinimlerine yönelik işlerin yapılması gerektiği göz önüne alınmıştır.
Sergiye Elif Aslan, Berke Aşık, Mehmet Atakan Başaran, Büşra Ceylan, Çağla Nur Çakıcı, Selen Çolak, Özlem Öner Değer, Gülbahar Gümüşten, Ayşegül Morbel, Gülderen İlhan, Dilara Karayel, Burçin Kısa, Esra Kocaman, Esra Özken, Tuğçe Sekreter, Sümeyye Saruhan, Rabia Şeremetli, Fatma Tuzluca, Servet Senem Uğurlu, Bedirhan Kaan Ünal, Nurgül Ünver’in katıldığı serginin açılışı, 4 Ocak Cumartesi günü saat 17:00’de Antik Hotel İstanbul ‘un, -2 ve -3’üncü katlarında bulunan Antik Cisterna Sergi Salonu’nda gerçekleşecektir.

“Sİ – MURG” Sergisi

7 – 20 Aralık 2019

Faruk Kırlı ve Öğrencileri tarafından hazırlanan  “Si-murg Sergisi” Çini Sanatı başta olmak üzere çeşitli sanat disiplinleriyle çini sanatını birleştiren eserlerden oluşuyor. Çini sanatına bazı çalışmalarda mozaik, bazılarına seramik eşlik ediyor.
Si-murg Sergisi, 7 – 20 Aralık tarihleri arasında Antik Hotel İstanbul’un -2 ve -3’üncü katlarında bulunan 1500 yıllık geç Roma – erken Bizans dönemine ait tarihi sarnıcın dokusu korunarak günümüze ulaştırılan Antik Hotel  İstanbul – Antik Cisterna  sergi salonunda açılacaktır.
Efsanevi “Si-murg” kuşunu tema alan sergideki ana tema küllerinden yeniden doğan Simurg kuşunun “Değişim ve Dönüşüm”ünden ilham almaktadır. Çini sanatının tarihten bugüne yaşadığı serüveni ele alan Faruk Kırlı ve Öğrencileri II. Proje Sergisiyle Antik Cisterna sarnıcında sanatseverlerle buluşacaklar.

Sanat ve Tarih Buluşması

16 Kasım – 6 Aralık 2019

İstanbul Antik Hotel’in -2 ve -3’üncü katlarında bulunan, 1500 yıllık geç  Roma – erken Bizans dönemine ait tarihi dokunun korunarak günümüze ulaştığı Antik Cisterna sergi salonu; 16 Kasım – 6 Aralık 2019 tarihleri arasında “Sanat ve Tarih Buluşması” adlı sergiyle kapılarını bir kez daha açıyor ve sanatın ışığında geleceğe bir köprü kuruyor.
Dünyanın her  yerinden yarımadaya gelen misafirlerimize, bize emanet olan tarihle birlikte farklı sanat akımları ve disiplinlerden özgün eserleri ‘’ sanat ve tarih buluşması ‘’ adlı sergide sizlerle buluşturmaya devam ediyor.
Küratörlüğünü Murat Küçükkayalı’nın yaptığı, Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve yurtdışından katılan sanatçılar Selda Özhan Alp, Lala Aqaeva, Zehra Atalay, Pelin Aydemir, Emre Baykara, Aslı Ekim, Aysel Erken, Olca Yavuz Düzgün,Seher Eyri Genç, Öznur Kepçe, Çağlar Tağcı, Fikret Yörük, Efnan Yüce’nin özgün sanat eserleriyle yer aldığı sergimize, tüm sanatseverleri bekleriz.

” Düşsel Hikayeler”

26 Ekim – 11 Kasım 2019

Antik Hotel İstanbul’un -2 ve -3’üncü katlarında bulunan, 1500 yıllık geç Roma – erken Bizans dönemine ait tarihi doku korunarak günümüze ulaştırılan Antik Cisterna sergi salonu ” Düşsel Hikayeler”adlı sergiyle kapılarını sanatseverlere açılıyor.
Kendine ait bir hikayesi bulunan farklı tarzdaki eserlerin bir araya getirildiği serginin küratörlüğünü Murat Küçükkayalı yapıyor.
Sanatçının her dokunuşu, zaman içinde o anı durduran ve yüzyıllara taşıyan bir parmak izidir.
Sanatçılar Serra Akartürk, Oya Altınkök, Şeyma Balcı, Simay Bodur, Rana&Berna Canok, Meftune Çekem, Fatih Ergün, Viktoria Esen, Aslı Ertürk, Meral Koçyiğit Güleker, Merve Keskin, Rozay Nemedowa, Nurgün Özmelek, Yeşim Şahin ve Ezgi Şentin’in katıldığı serginin açılışı, 26 Ekim Cumartesi günü saat 18.00‘de Antik Hotel Antik Cisterna Sergi Salonu’nda gerçekleşecektir.

Meyse MUMCUOĞLU

“Aykırı serisi / Gözünü Kırpmayan Kadın serisi”   

Kişisel Resim Sergisi 

05-22 Ekim 2019

Meyse MUMCUOĞLU eserlerinin sergileneceği “Aykırı serisi / Gözünü Kırpmayan Kadın serisi” adlı kişisel resim sergisi, 05-22 Ekim tarihleri arasında Antik Hotel İstanbul’un -2 ve -3’üncü katlarında bulunan 1500 yıllık geç Roma- erken Bizans dönemine ait tarihi sarnıcın dokusu korunarak günümüze ulaştırılan Antik Hotel  İstanbul – Antik Cisterna  sergi salonunda açılacaktır.
    Meyse MUMCUOĞLU kisisel sergisinde iki farklı seri ile izleyiciyle buluşmayı hedefler.
   Aykırı serisi çalışmaları, parça-bütün ilişkisini yansıtır. Birbirinden ayrılan, kopan parçalar, ya başka parçalarla birleşir ya da tamamen bütünden uzaklaşır, farklılaşır, dönüşür. Sanatçı tuvalindeki parçaları  “hepsi birer ben” diye tanımlar. 2014-2019 yılları arasında tuval üzerine yağlıboya tekniğini kullanarak oluşturduğu soyut eserleri olgun renk ve biçimleri ile ön plana çıkmaktadır. Tuvalin farklı yerlerinde konumlandırılmış parçalar boşlukta ilerlemektedir.
2017-2019 yılları arasındaki Gözünü Kırpmayan Kadın serisinde ise Meyse MUMCUOĞLU’nun kumaş üzerine pastel boya tekniğiyle oluşturduğu kadın yüzleri yer alır. Detaysız, yalın aynı zamanda karışık, renkli halleriyle gözlerini bana, sana, bize diker, kadının vahşi ve güçlü yönünü sergiler.
 Antik Hotel İstanbul – Antik Cisterna sergi salonunda 5 Ekim Cumartesi saat 18:00’de “Aykırı serisi / Gözünü Kırpmayan Kadın serisi” adlı sergi kapılarını sanatseverlere açacaktır.
 
 

“Disiplinler Arası Buluşma”

14 – 30 Eylül 2019

Karma Sergisi

Antik Hotel İstanbul’un -2 ve -3’üncü katlarında bulunan, 1500 yıllık geç Roma erken Bizans dönemine ait tarihi doku korunarak günümüze ulaştırılan Antik Cisterna sergi salonu, küratörlüğünü Murat Küçükkayalı’nın yaptığı “Disiplinler Arası Buluşma” adlı sergiyle kapılarını sanatseverlere açılıyor.
Farklı tarzların ve disiplinlerin bir araya geldiği sergide, sanatseverler, batik, çini, heykel, resim, seramik, minyatür, tezhip ve karışık teknik eserlerin yer aldığı, alanlarında özgün eserler üreten sanatçılarımızın  görebilecekler.
Sanatçılar Güven Araz, Berna Atlıhan, Yasemin Ataker, Ayşegül Bayer, Ayşegül Çelik, Hazal Çınar, Zeren Turgay Demir, Nilgün Çiğdem Fidan, K. Muzaffer Gençer, Gül Durmayaz Güdücü, Naz Işıksoy,  Merve Kalsın, Funda Camelmas Mepa, Aysun Meriç, Semra Nak, Şefik Kemal Şimşek, Yonca Tabakoğlu, Serap Bostancı Tuluk’un katıldığı serginin açılışı, 14 Eylül Cumartesi saat 18.00‘de Antik Hotel Antik Cisterna Sergi Salonu’nda gerçekleşecektir.

Yeni dönemin tüm sanatçı ve sanatseverler için keyifli geçmesi dileğiyle.

 

Erasmus Plus AHNA ekibin

”Sanatın Yaşı Yoktur”

13 Eylül 2019

”Sanatın Yaşı Yoktur”adlı karma proje sergisi, Beyoğlu Halk Eğitim Merkezi, İtalya, İspanya ve Yunanistan’dan gelen sanatçıların katılımıyla gerçekleşti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sergi haberleri ve haberleri İstanbul sergi haberleri, sergi haberleri Ankara sergi haberleri 16 kasım İstanbul sergi haberleri haberler sergi haberleri  sergi haberleri adana sergi haberleri Kocaeli sergi haberleri Antalya Sergi Haberleri. Taksim Meydan İstanbul Sergi haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan İstanbul Sergi haberlerinde Resim Sergisi Sergi Detay. resim sergisi davetiye resim sergisi afişi resim sergisi afiş örnekleri resim sergisi açılış konuşması resim sergisi broşürü  resim sergisi davetiye örnekleri resim sergisi davetiye örneği  resim sergisi açmak resim sergisi açılışı Haftanın Sergileri • mimar Güncel Sergiler • Gelecek Sergiler • Geçmiş Sergiler. Devlet Resim Heykel Sergilerine fotoğraflar: heykel heykeli Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi SANAT GALERİSİ: Heykel Sergisi. İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi M.S.Ü. Açılış Sergisi, Osman Hamdi Bey Sergi Salonu, “Heykel Sergisi”. Statue  Exhibition 05 – 19 Mart 2017. Öğrenim   Karma-3 Resim ve Heykel Sergisi İstanbul Seramik Sanat Günleri Karma sergisi Seramik Atölyesi  Uluslararası Seramik ve Cam Sergisi seramik sergi seramik sergisi Ankara seramik sergisi 2020 2021 2022  2024 kültür evinde seramik sergisi seramik sergisi 2014  seramik sergisi İstanbul Seramik Atölyesi; Seramik kursu, çömlek kursu, çini kursu SERAMICA, Seramik Kursu, Ceramic Classes, Seramik İstanbul Trienali’ne ve o yıl İstanbul ‘da olan Avrupa Seramik  sanat ve tasarım atölyesi seramik atölyesi İstanbul Avrupa seramik cam atölyesi Seramik Atölyesi, Istanbul/ Ceramic Studio Atölye Kurs Görsel Sanatlar İstanbul Ceramics Seramik kursu, Etiler, Levent, Beşiktaş, Sarıyer, İstanbul Anadolu ve Avrupa yakası seramik kursları ve fiyatlarını  seramik kursları seramik kursları İstanbul seramik kursları Ankara seramik kursları Kadıköy seramik kursları İzmir seramik kursları İstanbul Anadolu yakası seramik kurslarında neler yapılır seramik kursları bodrum seramik kurslarında Yetişkinlere ve çocuklara yönelik Enstrüman kurs kayıtlarımız SANAT EVİ Yetişkinler ve Çocuklar İçin Resim Kursu. Çocuklar için Seramik Kursları Çocuk Atölyeleri. – Seramik Atölyesi Geleneksel Kumaş Baskı Atölyesi Kurs/Workshop (Yetişkin). – Seramik Kuru. Çocuklara, Mini Cam Atölyesi. Günlük ve Aylık Sanat Atölyesi. İstanbul’da güzel sanatlar kursuna kayıt DESEN SANAT ATÖLYESİ Güzel Sanatlara Hazırlık Kursu (Üniversite). Güzel Sanatlar Fakültesi Yetenek Sınavlarına Hazırlık Resim Kursları. Anatomi Sanat Akademisi Güzel Sanatlara Hazırlık Resim Kursu Atölyelerinde yetenek sınavlarına hazırlık kursları, iç mimarlık sınavlarına hazırlık kursları Güzel Sanatlar (ÜNİVERSİTE HAZIRLIK) Güzel Sanatlara Hazırlık Resim Kursu, İstanbul, Kadıköy, Üsküdar, Beykoz, Ümraniye, Ataşehir, Suadiye.. Güzel Sanatlara Hazırlık Eğitimi (Liseler). … 2018-2019 yeni dönem güzel sanatlar fakültelerine hazırlık kursu güzel sanatlar… Çizgi, geometrik formlar, oran-orantı, hacim-espas, doku, ışık-gölge, perspektif, anatomi, kompozisyon, özgün karakalem çalışmaları Mum boya – Kuru boya – Karakalem – Sulu boya güzel sanatlar liseleri ve fakültelerine öğrenciler hazırlayarak, gerek hobi amaçlı kurslarda Karakalem Resim kursuna Karakalem, akrilik, yağlıboya resim stüdyosu. … resimkursları, hobiresimkursları, yetenek sınavları, yetenek sınavlarına hazırlık kursları. SULUBOYA KURSU. Suluboya çalışmalar Suluboya Resim Kursu. .Işık ve Gölge, Perspektif, Tasarı İlkeleri, Renk, Doku, Strüktür, Sulu Boya Tekniği. resim kursu, desen kursları, çocuklara çizim kursu, boyama kursları, sulu boya resim Suluboya resim kursu, çocuk resim kursları, çocuklar için boyama kursları, çocuklara resim dersleri, çocuklar için çizim Mimar Sinan Üniversitesi’ne dönüştürüldükten sonra, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü adı altında, Hat (Yazı), Tezhip, Çini, Halı-Kilim ve Eski Kumaş… Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü geleneksel-turk-el-sanatlari-bolumu. Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü HAT, TEZHİP, MİNYATÜR ,ÇİNİ, EBRU kurs İSTANBUL NAKIŞHANESİ Minyatur Dersleri. mozaik eğitim mozaik derSİ,
İstanbul Kültür Sanat Vakfı, İstanbul Festivalleri  İstanbul Bienali’ne Paralel ARTAnkara Contemporary Art Fair,
İstanbul sergi haberleri sergiler ile ilgili tüm merak ettikleriniz salonlar müzayedeler nerede hangi sergi tarih bilgileri sergi rehberinde aradığınız tüm sergileri exhibition hall sergi salonu salon sergi salonu showroom İstanbul’un kültür ve sanat yaşamının en önemli parçalarından biri çağdaş sanat galerileri. İstanbul’daki çağdaş sanat galerileri, Sanatçılar, Usta Sanatçılar, Genç Sanatçılar, Okullarda Sanat, Galeriler, Sanat Haberleri, Yaşama Sanatı, Sanal Dergi, Sanat Market, Müzayede, Sanat Fuarları Sanat Galerisi, Istanbul, Turkey Established  Antonina Art Gallery is Contemporary Istanbul is the leading annual art fair in Turkey ARTIST / Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı, sanat fuarları; sanatçıları, küratörleri, koleksiyoncuları ve sanatseverleri Sanat Festivali Fuarı. Contemporary İstanbul 2020 Uluslararası Sanat, Antika Fuarı İstanbul, Lütfi Kırdar Rumeli Fuar Ve Sergi Salonu ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Contemporary Istanbul Sanat PLASTİK SANATLAR. Geleneksel El Sanatları. Resim – Heykel – Fotoğraf. … Geleneksel el sanatları türk heykel sanatı türk resim sanatı. sanat etkinlikleri, görsel sanatlar ve etkinlik haberlerini NTV Kültür Sanat’ İstanbul’un en yeni ve en iyi sergileri, sanat galerileri, etkinlikleri ve haberleri. … İstanbul’un sanat dünyasından haberler, galeri bilgileri ve sergi eleştirileri Sanat Etkinlikleri haberleri, son dakika sanat etkinlikleri haber Kültür Sanat etkinlikleri, konserler, sergi duyurları, sinemalar ve birçok kültür sanat haberleri Akşam Kültür Sanat Haberleri Türkiye’nin koleksiyonerlik kültürüne güncel bir yaklaşım. Her hafta farklı bir koleksiyoner kendi koleksiyonunun hikâyesini anlatıyor Turizm Güncel – Turizm Haberleri – Turizm Gazetesi. Türkiye’nin turizm sektöründeki güncel haber, makale ve sektörel haberlerin Gazetesi; Turizm Günlüğü, özel haberleri, röportajları, seyahat dosyaları ve en güncel haberleri ile Türkiye turizmine ayna  Turizm Ajansı turizm sektörüyle ilgili haberlerin ve güncel gelişmelerinturizm acente haberleri, yeme içme, konaklama, güncel turizm haberleri, turizm ekstra haber. Acentalar, güncel son dakika gelişmeleri, Turizm – Tatil ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler  ait Turizm Gazetesi Gazetesini bu sayfadan okuyabilirsiniz. ATO Congresium – Art Ankara 5. Çağdaş Sanat Fuarından detaylarArt Ankara 5. Çağdaş Sanat Fuarı açıldı – Yurt içinden ve yurt dışından sanat galerilerini ARTANKARA Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı. ARTANKARA 6. Uluslararası Çağdaş Sanatlar Fuarı 7. 8. 9. 10. 11Ç.. başkentte sanat galerileri, müzeler, sanatsal eğitim kurumları, sanatçılar ve sanata ilgi