Geçmiş sergiler / “Ustalarla Buluşma”
“Ustalarla Buluşma”
1500 yıllık tarihi Bizans sarnıcının üzerine inşa edilen Antik Hotel Antik Cisterna Sergi Salonu; Türk sanatının duayenlerinden Ramiz Aydın, İsmail Hakkı Demirtaş, Pesent Doğan, Basri Erdem, Dinçer Erimez, Nüzhet Kutluğ, Bahattin Odabaşı, Erol Özden, Ahmet Özol, Avni Öztopcu, Veli Sapaz, Erhan Şanal, Feryal Taneri, Reha Yalnızcık ve Vural Yıldırım’ı ağırlıyor.
Bu karma sergide, birbirinden farklı yöntem ve üslupları benimsemiş olan sanatçılar; sizlere çizgi, doku ve figürlerin çeşitli renklerde hayat bulduğu, soyut ve somutun uyumlandığı, çağdaş estetiğin anlatımdaki açıklıkla, duyguların gerçeklikle buluştuğu bir dünya sunacak. Birçoğu aynı zamanda akademisyen olan sanatçıların ortak noktası ise; her birinin konusunda yetkin olması ve özgün bir sanatsal geçmişe ve, Türk sanatında önemli bir yer sahip olmalarıdır.
Sergi, 21 Şubat saat 17:00’de açılış kokteyliyle kapılarını sanatseverlere açacak. Türk sanatından farklı örneklerin bir arada görülebileceği resim sergisi, 21 Şubat – 13 Mart 2015 tarihleri arasında ziyaret edilebilir.
Ramiz Aydın: Figüratif eğilimli resimlerinde ele aldığı konulardan bazıları; büyülü bakışlı köy kadınları, kentli müzisyenler, Anadolu izlenimleridir. Pastel, gri tonlarda, öylesine çarpıcı öylesine muhteşem bir anlatım…
İsmail Hakkı Demirtaş: Kadın figürün ağırlıkta olduğu resimlerinde, renklerin uyumuyla, çizginin ve lekelerin dans ettiğini düşünebilirsiniz.
Pesent Doğan: Kontrast renkleri ve çağdaş anlatımıyla soyutla somutun buluştuğu, tuvallerindeki coşkulu ifade sizi içine çeker.
Basri Erdem: Geniş fırça tuşlarına dayalı bir estetik içinde, temiz renkleri ve anlatımcı öğeleri vurgulayan anlayışıyla öne çıkar.
Dinçer Erimez: Geleneksel resmin matematiksel çözümü. Onun resminde duygusallık, hüzün, ayrılık temalarının ustaca işlendiğini, bilinçaltı verileriyle de zenginleşen bir oluşumu görebiliriz.
Nüzhet Kutluğ: Onun sanatında soyut ve somutun bütünlüğü kurgulanırken, estetiğin de göz ardı edilmediği gözlemlenir. Kendini yenilemekten kaçınmayan ressam, sanatçı duyarlılığıyla Türk sanatında yerini alır.
Veli Sapaz: Benim resimlerim sevda türküleri gibidir’ der sanatçı. Bazen bozlaktır, bazen uzun hava, bazen de halay olur. Karamsardır, hüzünlüdür, küser ancak hep ümit ışığıyla boyanır kadın figürleri. Rengin ustası Veli Sapaz’ın kare tuvallerinde abartısız ama hep coşkulu yaşam kesitleri nakış nakış ortaya çıkar.
Erol Özden: Kuşbakışı doğa görünümlerini topografik unsurların ön plana çıkarıldığı, grafik ağırlıklı bir işçilik düzeyinde yansıtan resimleri, İstanbul teması çevresinde yoğunlaşmaktadır. Sanatçının köy hayatından kurgulanmış fantastik resimlerinde etkileyici bir lirik görsellik vardır.
Ahmet Özol: Kökeninde şiirsel fantezi imgelerinin yer aldığı resimleri, doğa ve çevre temaları üzerine kuruludur. Ağırlıklı olarak dokuların kullanıldığı resimlerinde insan figürleriyle de farklı kompozisyonlar kurgular.
Bahattin Odabaşı: Sanatçı özgün bir doğa yorumcusudur. Şiirsel anlatımıyla bütünleşen renkleri, ustaca kurgulanmış tuvallerinde izleyicisiyle buluşur.
Erhan Şanal: Batik tekniğinde yaratılan mükemmel estetik. Dans edenler, İspanyol dansçıları dizisinde, hareketli büyüleyici figürler parlak renkleriyle bütünleşmiştir.
Feryal Taneri: Işığın rengi altın onda. Kibele’den günümüze kadınları, dokuyla renklerin karmaşasından alıp farklı bir yorumla resmeder. Soyutla somut arasındaki dengeyi koruyan, leke ve çizginin özgürleştiği tuvallerin ressamıdır Taneri.
Avni Öztopçu: Çağdaş sanatın ustalarından biri sayılabilir. Zaman ve mekan algısını sorgularken evrenselliği yakalama çabasıyla, kendi içinde yaşadığı değişimleri coşkulu, renkçi bir anlayışla tuvallerine aktarır.
Reha Yalnızcık: Doğanın verdiği ilhamı olağanüstü yaratıcılığıyla nakış nakış işler. Buram buram romantizm kokan eserleri, pastel renkleriyle sizi huzurlu ve dingin bir yolculuğa uğurlar.
Vural Yıldırım: Figüratif kökenli pentür, estetik sanatçının resimlerinin temelini oluşturur. Renk ve kıvrak desenleri birleştirdiği resimlerinde mutlak bir hüzün hakimdir. İç çatışmalarının boya ve fırçayla buluşmasından doğan pentürcü yaklaşım onun tuvalinde hayat bulur.
Sanat Danışmanı
Murat Küçükkayalı
Tolga Sezen / Fotoğraf Sergisi – Photograph Exhibition
“ Dijitalden analoga, fotoğraftan resime köprüler – Bridges from digital to analogue, from photo to painting “
19 Mart –nisan 20 March 19th – April 20th
Aöılış Kokteyli : 19 Mart Perşembe March 19th, Thursday
LEAVE A REPLY