“Sİ – MURG” Sergisi
7 – 20 Aralık 2019
Faruk Kırlı ve Öğrencileri tarafından hazırlanan “Si-murg Sergisi” Çini Sanatı başta olmak üzere çeşitli sanat disiplinleriyle çini sanatını birleştiren eserlerden oluşuyor. Çini sanatına bazı çalışmalarda mozaik, bazılarına seramik eşlik ediyor.
Si-murg Sergisi, 7 – 20 Aralık tarihleri arasında Antik Hotel İstanbul’un -2 ve -3’üncü katlarında bulunan 1500 yıllık geç Roma – erken Bizans dönemine ait tarihi sarnıcın dokusu korunarak günümüze ulaştırılan Antik Hotel İstanbul – Antik Cisterna sergi salonunda açılacaktır.
Efsanevi “Si-murg” kuşunu tema alan sergideki ana tema küllerinden yeniden doğan Simurg kuşunun “Değişim ve Dönüşüm”ünden ilham almaktadır. Çini sanatının tarihten bugüne yaşadığı serüveni ele alan Faruk Kırlı ve Öğrencileri II. Proje Sergisiyle Antik Cisterna sarnıcında sanatseverlerle buluşacaklar.
Sanat ve Tarih Buluşması
16 Kasım – 6 Aralık 2019
İstanbul Antik Hotel’in -2 ve -3’üncü katlarında bulunan, 1500 yıllık geç Roma – erken Bizans dönemine ait tarihi dokunun korunarak günümüze ulaştığı Antik Cisterna sergi salonu; 16 Kasım – 6 Aralık 2019 tarihleri arasında “Sanat ve Tarih Buluşması” adlı sergiyle kapılarını bir kez daha açıyor ve sanatın ışığında geleceğe bir köprü kuruyor.
Dünyanın her yerinden yarımadaya gelen misafirlerimize, bize emanet olan tarihle birlikte farklı sanat akımları ve disiplinlerden özgün eserleri ‘’ sanat ve tarih buluşması ‘’ adlı sergide sizlerle buluşturmaya devam ediyor.
Küratörlüğünü Murat Küçükkayalı’nın yaptığı, Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve yurtdışından katılan sanatçılar Selda Özhan Alp, Lala Aqaeva, Zehra Atalay, Pelin Aydemir, Emre Baykara, Aslı Ekim, Aysel Erken, Olca Yavuz Düzgün,Seher Eyri Genç, Öznur Kepçe, Çağlar Tağcı, Fikret Yörük, Efnan Yüce’nin özgün sanat eserleriyle yer aldığı sergimize, tüm sanatseverleri bekleriz.
” Düşsel Hikayeler”
26 Ekim – 11 Kasım 2019
Antik Hotel İstanbul’un -2 ve -3’üncü katlarında bulunan, 1500 yıllık geç Roma – erken Bizans dönemine ait tarihi doku korunarak günümüze ulaştırılan Antik Cisterna sergi salonu ” Düşsel Hikayeler”adlı sergiyle kapılarını sanatseverlere açılıyor.
Kendine ait bir hikayesi bulunan farklı tarzdaki eserlerin bir araya getirildiği serginin küratörlüğünü Murat Küçükkayalı yapıyor.
Sanatçının her dokunuşu, zaman içinde o anı durduran ve yüzyıllara taşıyan bir parmak izidir.
Sanatçılar Serra Akartürk, Oya Altınkök, Şeyma Balcı, Simay Bodur, Rana&Berna Canok, Meftune Çekem, Fatih Ergün, Viktoria Esen, Aslı Ertürk, Meral Koçyiğit Güleker, Merve Keskin, Rozay Nemedowa, Nurgün Özmelek, Yeşim Şahin ve Ezgi Şentin’in katıldığı serginin açılışı, 26 Ekim Cumartesi günü saat 18.00‘de Antik Hotel Antik Cisterna Sergi Salonu’nda gerçekleşecektir.
Meyse MUMCUOĞLU
“Aykırı serisi / Gözünü Kırpmayan Kadın serisi”
Kişisel Resim Sergisi
05-22 Ekim 2019
Meyse MUMCUOĞLU eserlerinin sergileneceği “Aykırı serisi / Gözünü Kırpmayan Kadın serisi” adlı kişisel resim sergisi, 05-22 Ekim tarihleri arasında Antik Hotel İstanbul’un -2 ve -3’üncü katlarında bulunan 1500 yıllık geç Roma- erken Bizans dönemine ait tarihi sarnıcın dokusu korunarak günümüze ulaştırılan Antik Hotel İstanbul – Antik Cisterna sergi salonunda açılacaktır.
Meyse MUMCUOĞLU kisisel sergisinde iki farklı seri ile izleyiciyle buluşmayı hedefler.
Aykırı serisi çalışmaları, parça-bütün ilişkisini yansıtır. Birbirinden ayrılan, kopan parçalar, ya başka parçalarla birleşir ya da tamamen bütünden uzaklaşır, farklılaşır, dönüşür. Sanatçı tuvalindeki parçaları “hepsi birer ben” diye tanımlar. 2014-2019 yılları arasında tuval üzerine yağlıboya tekniğini kullanarak oluşturduğu soyut eserleri olgun renk ve biçimleri ile ön plana çıkmaktadır. Tuvalin farklı yerlerinde konumlandırılmış parçalar boşlukta ilerlemektedir.
2017-2019 yılları arasındaki Gözünü Kırpmayan Kadın serisinde ise Meyse MUMCUOĞLU’nun kumaş üzerine pastel boya tekniğiyle oluşturduğu kadın yüzleri yer alır. Detaysız, yalın aynı zamanda karışık, renkli halleriyle gözlerini bana, sana, bize diker, kadının vahşi ve güçlü yönünü sergiler.
Antik Hotel İstanbul – Antik Cisterna sergi salonunda 5 Ekim Cumartesi saat 18:00’de “Aykırı serisi / Gözünü Kırpmayan Kadın serisi” adlı sergi kapılarını sanatseverlere açacaktır.
“Disiplinler Arası Buluşma”
14 – 30 Eylül 2019
Karma Sergisi
Antik Hotel İstanbul’un -2 ve -3’üncü katlarında bulunan, 1500 yıllık geç Roma erken Bizans dönemine ait tarihi doku korunarak günümüze ulaştırılan Antik Cisterna sergi salonu, küratörlüğünü Murat Küçükkayalı’nın yaptığı “Disiplinler Arası Buluşma” adlı sergiyle kapılarını sanatseverlere açılıyor.
Farklı tarzların ve disiplinlerin bir araya geldiği sergide, sanatseverler, batik, çini, heykel, resim, seramik, minyatür, tezhip ve karışık teknik eserlerin yer aldığı, alanlarında özgün eserler üreten sanatçılarımızın görebilecekler.
Sanatçılar Güven Araz, Berna Atlıhan, Yasemin Ataker, Ayşegül Bayer, Ayşegül Çelik, Hazal Çınar, Zeren Turgay Demir, Nilgün Çiğdem Fidan, K. Muzaffer Gençer, Gül Durmayaz Güdücü, Naz Işıksoy, Merve Kalsın, Funda Camelmas Mepa, Aysun Meriç, Semra Nak, Şefik Kemal Şimşek, Yonca Tabakoğlu, Serap Bostancı Tuluk’un katıldığı serginin açılışı, 14 Eylül Cumartesi saat 18.00‘de Antik Hotel Antik Cisterna Sergi Salonu’nda gerçekleşecektir.
Yeni dönemin tüm sanatçı ve sanatseverler için keyifli geçmesi dileğiyle.
“Thanatos & Hypnos” / İlmek 4
ÖRME SERGİSİ / KNITTING EXHIBITION
15-30 Haziran / June 2019
Çiğdem Erüzel Acatekin, Ebru Gültekin Alkanat, Nazan Azeri, Alev Çırpıcı, Birnur Karatimur Çutsay, Vildan Tok Dereci, Ayşe Dizman, Lale Genç, Neslihan Öpöz Gökoğlan, İrem Sabanuç Gönül, Hünkar Gültekin, Tuğba Arabalı Koşar, Elif Kurtuldu, Derya Meriç, Nesrin Önlü, Yüksel Şahin, Biret Tavman, Servet Senem Uğurlu, Başak Özdemir Uysal, Ebru Dikmen Varol, Esra Yarar
.
Sonsuza Yolculuk – Journey to Endless
Kozmoz Atölye Çalışmaları
25 Mayıs – 10 Haziran
Asuman Korap Nadya Sayınar Hamide Kınacı Neşe Gül Ağan Ünal, Nurcan Türkoğlu,Mediha Özkoç,Sabâ Okaygün,Ayla Koçak,Eser Hancıoğlu,Hanife Karaarslan,İnci Kökçüoğlu,Nesrin Tanağar
.
Veda- Farewell”
Dilek Yıldız Resim Atölyesi Grup sergisi
Dilek Yıldız Art Studio Group Exhibition
2- 17 Mayıs 7 / May 2- 17
Fatma Çınar, Natalya Demir, Gülay Gazimihal,Judit Hernandez,Semra Özbek, Sevgi Pektaş,Zarema Sembiyeva, Birsen Torun, Serap Tutaşı, Tülay Yalçın
.
“3. Küçük İşler Büyük Eserler ”
14 – 29 Nisan 2019
Tarihi yarımadada birçok ilki gerçekleştiren, 2001 yılından bu yana ulusal ve uluslararası sanat etkinlikleri ve sergilere ev sahipliği yapan Antik Hotel İstanbul içinde bulunan Antik Cisterna Sergi Salonunda, 14-29 Nisan tarihleri arasında ilk ve ortaokul öğrencilerinin katılımıyla,“Küçük İşler Büyük Eserler“ adlı karma serginin bu yıl 3.’sü düzenlenecek. Antik Cisterna, Antik Hotel İstanbul’un -2 ve -3’üncü katlarında bulunmakta olup, geç Roma – erken Bizans dönemine ait 1500 yıllık tarihi sarnıcın dokusu korunarak günümüzde sergi salonu olarak kullanılmaktadır.
“Küçük İşler Büyük Eserler“ sergimizin amacı, çocuklarımızı gündelik koşuşturmacadan ve hayatımıza gereğinden fazla girmiş olan teknolojiden biraz olsun uzaklaştırarak yaratıcı düşünmeye yönelmelerini ve ilgi alanlarına yoğunlaşmalarını sağlamaktır.
Bugünün küçükleri ve yarının büyükleri olan çocuklarımız için sanat; bu yaşlarda kendilerini ifade ettikleri bir araç olarak hayal ettikleri meslekler için bir altyapı oluşturmaktadır. Bilim ve teknolojinin doğru gelişebilmesi için çocukların daha küçük yaşlardayken çevresini gözlemlemesinin, çekinmeden yorum yapabilmesinin ve farklı düşünebilmesinin önünü açmak gerekir. Bu bağlamda; hedefimiz, çocukların bir iletişim aracı olarak kullandıkları çalışmalarının artmasını motive ederek, bu çalışmaları belli bir disiplin içinde sunabilmelerini sağlamak, aynı zamanda ortaya çıkan eserlerin nasıl sergileneceği konusunda bilgi aktarımı yapmaktır. Çocuklarımız kendi sergilerinde, davet ettikleri akrabalarıyla, arkadaşlarıyla ve aileleriyle ortak zaman geçirebilecekler ve bu vesileyle özgüvenlerinin gelişimine katkı sağlayacaklardır.
Serginin açılışı, 14 Nisan Pazar saat 14:00’de gerçekleştirilecektir. Çocuklarımızın gelecekleri için belki de bir başlangıç olacak sergi sonrasında, her çocuğa katılım belgesi verilecektir.
Sergi 29 Nisan tarihine kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecektir.
.
Anadolu Tanrıçaları
Servet Senem Uğurlu
Servet Senem Uğurlu eserlerinin sergileneceği “Anadolu Tanrıçaları” adlı karma resim sergisi, 02-19 Mart tarihleri arasında Antik Hotel İstanbul’un -2 ve -3’üncü katlarında bulunan 1500 yıllık geç Roma- erken Bizans dönemine ait tarihi sarnıcın dokusu korunarak günümüze ulaştırılan Antik Otel ‘’Antik Cisterna’’ sergi salonunda açılacaktır.
Kazdağları’ndaki yerleşimler Yörük ve Türkmenlerin kız çocukları için evdeki artık, yırtık eski dokuma parçalarından her türlü tekstil tekniklerini kullanarak oyuncak olarak yaptıkları bez bebekler; bu serginin çıkış noktası olmuştur. Doğup büyüdüğüm yörede, 2002-2006 yılları arasında Türkiye Bilimler Akademisi kapsamında yaptığımız projenin araştırmaları sırasında çocukluğumda oynadığım, annemin ve babaannemin bana diktikleri bez bebekleri hatırladım. Çocukluk anılarına meraklı olan Yörük ve Türkmenlerin, minimalist yaşamlarına rağmen çocukken oynadıkları bebekleri büyüdüklerinde koruyucu ongunları olarak gördükleri için sakladıklarını söylemeleri ilgimi çekmişti.
Anadolu topraklarında bulunan Neolitik Dönem ve sonrasına ait figür ve idoller, insanlık tarihinin en eski arkeolojik kalıntılarındandır. Tanrıçalar doğa ve verimliliği simgeleyen evrensel nitelikler taşımaktadır. Buna ek olarak, Anadolu çoğu uygarlığın kökeni olmuştur. Kırkyama, farklı dikiş teknikleri ve boncuk, pul gibi tekstil süsleriyle oluşturduğum biçim ve yüzey değerlendirmeleri; göçebelerin geleneksel tekstillerine yeni bir bakış düşüncesiyle yapılmıştır.
Sergi açılışı: 02 Mart Cumartesi günü saat 15:00’de Antik Cisterna Sergi Salonu Antik Hotel İstanbul -2 ve -3 katlar.
Birlikte Aynı Yolda
Karma Sergi
Nilgün Akbaş, Dilşad Akçayöz, Feride Atıkır, Belgin Aydın, İbrahim Balaban , Hasan Nazım Balaban, Emel Balçık, Nilgün Çağalı, Zafer Dilekçi, Eylül Duru, Rezzan Ganiz, Ayşe Feryal Gökkaya ,Nihal Güres, Nurcan Koçak, Aysel Kul, Gülsüm Mamati , Ayşe Oral, Emel Örs ,Fatoş Özbilgin, Rezan Özger, Fevziye Özmen , Ayşegül Pekçelen, Özlem Nur Toprak , ,Aynur Tuğsavul, Emine Yedikuvvet, Müberra Yener
Trio – Üçlü
Karma Resim Sergisi
8-24 Aralık tarihlerinde antik Cisterna sergi salonu üç kadın sanatçıdan oluşan renkli bir sergiyi sanatseverler ile buluşturacak. Sergide yer alan üç kadın sanatçı, her biri farklı tarzda eserler ile izleyiciye keyifli karma sergi sunacak.
Kendi gerçeğini yaratmak amaçlı başladığı sanat serüveninde mantığı geri plana itip hayal gücünü üretime dönüştüren Çiğdem Yaşa, sınırsız hayal gücü dünyasında kendi arayışını gerçeğe dönüştürürken resimlerinde varoluş çabasını akıl ve mantığın kontrolünden çıkarıp tuvale aktarıyor. Aklın ve mantığın kalıplaşmış denetiminden uzaklaşma çabasında olan sanatçı bilinçaltı dünyasını farklı bir tarzda bizlere sunuyor.
Kadın olgusunu farklı bir bakış açısıyla sergiye taşıyacak olan sanatçı Hazan Yaprak, oluşturduğu “Woman” serisi bu üçlü sergide yer alacak. Farklı malzemeler ile oluşturulan, oldukça baskın renkleri kâğıt üzerinde kumaş ve kağıt parçaları ile buluşturarak kolaj oluşturan bu renkli çalışmalar, kadının kendi iç dünyasındaki hayal gücünü kavramsal bir çerçevede izleyici ile buluşturacak. Üç boyutlu çalışmalar yapan heykel sanatçısı resim tekniğinin dışına çıkarak kendi bakış açısını kâğıt üzerine taşıdığı bu özgün sergide izleyiciye farklı bir lezzet sunmakta.
Kullandığı her boya parçasını birer veri olarak kabul ederek tuvale aktaran Nazmiye Alkanat, görsel imgeleri kendi alanının dışına çıkarıp zemine yerleştiriyor. Nesneleri kendi süzgecinden geçirerek siyah beyaz fon üzerinde renklendirip dokuya dönüştüren sanatçı çalışmalarında boyaları, fırçanın sıkışmış alanından çıkarıp kendi yorumu ile büyülü bir doku halinde izleyiciye aktarıyor.
Çiğdem Yaşa, Hazan Yaprak ve Nazmiye Alkanat’tan oluşan bu üç kadın kendi iç dünyalarında oluşturdukları eserleri kendilerine özgün sanatsal bakış açılarıyla tuvalden izleyiciye aktaracak, bu renkli “trio” sergisi 24 Aralığa kadar Antik Cisterna salonda sizleri bekliyor olacak.
“ÖLÜMSÜZLÜK – ΑΘΑΝΑΣΙΑ “
Karma Resim Sergisi
Rena Fili ve Feyza Zeybek
17 Kasım- 5 Aralık
Rena fili ve Feyza Zeybek’in eserlerinin sergileneceği “Ölümsüzlük” adlı karma resim sergisi, 17 Kasım- 5 Aralık tarihleri arasında Antik Hotel İstanbul’un
-2 ve -3’üncü katlarında bulunan 1500 yıllık geç Roma- erken Bizans dönemine ait tarihi sarnıcın dokusu korunarak günümüze ulaştırılan Antik Otel ‘’Antik Cisterna’’ sergi salonunda açılacaktır.
Hardan Art Team bu özel projeyi iki kadın sanatçı Rena Fili ve Feyza Zeybek ile sunmaktan gurur duyar. Güzel Sanatlar mezunu olan bu iki sınıf arkadaşı görsel sanatçı, farklı kökenden gelen, inanışları ayrı olan iki insan, ama aynı zamanda, aynı şehirde büyüdükleri için ortak yanları ve İstanbul sevgisi ile gelişen düşünceleri ve görüşleri mevcuttur. Bu projede zaten konu, İstanbul’un muhteşem tarihi, bu şehirde gelişip son bulan iki büyük İmparatorluğun kaderi ve en ilgi çekici kısım da, bu kentte kendilerini ÖLÜMSÜZLÜĞE kadar taşıtacak ünlü, önemli kadınlarının hayatıdır. Aslında amaç, tabii ki tarih dersi vermek değildir. Hedef, bu kadınları vesile ederek yaptığımız iyi ve kötü şeylerin unutulmasının imkansız olduğunu görmektir.
Rena Fili Bizans İmparatorluğunu, Feyza Zeybek ise Osmanlı İmparatorluğunu ele alıp inceliyor. Bu iki uzun süreçte en önemli saydıkları kadınlara ve onların tarihte bıraktıkları izlere odaklanıyorlar. Uzun yılların deneyimine sahip iki sanatçının ortak paydasını oluşturan birbirinden farklı olsa da ortak yönleri olan bu dünyaya hakim olmuş büyük imparatorlukların, dominant karakterli, sahnede veya sahne arkasında duran kadınlarının, tarihin akışını nasıl yönlendirdiklerinin simgesi, onların ölümsüzlüğü haline geliyor.
“ Zaman-Sal “
Karma Minyatür Sergisi
Dilek Yerlikaya ve Öğrencilerinin
Karma Minyatür SergiDilek Yerlikaya ve öğrencilerinin minyatür eserlerinin sergileneceği Zaman-Sal adlı karma minyatür sergi, 27 Ekim- 12 Kasım tarihleri arasında Antik Hotel İstanbul’un -2 ve -3’üncü katlarında bulunan 1500 yıllık geç Roma- erken Bizans dönemine ait tarihi sarnıcın dokusu korunarak günümüze ulaştırılan Antik Otel ‘’Antik Cisterna’’ sergi salonunda açılacaktır.Sergilenecek eserlerin çoğu, geçtiğimiz aylarda tarihi yarımadada düzenlenmiş olan “Yeditepe Bienali”nde “Haneler” temalı sergide bulunan eserlerden oluşuyor. Bienalde görme fırsatını kaçırmış olan ziyaretçiler, bu şansı tekrar yakalayabilirler.Ayrıca her eser, kendine has tarzı ve farklı yorumları ile keyifli bir görsellik sergileyen Zaman-Sal minyatürlerden oluşmaktadır.18 yıldır birçok kişisel ve karma sergi ile minyatür sanatında farklı denemeler yaparak karşımıza çıkan ve sanat çalışmalarına kendi atölyesi olan Dilek Yerlikaya Minyatür &Tasarım Atölyesi’nde devam eden Dilek Yerlikaya ve 24 öğrencisinin Minyatür sanatının güncel yorumlarının da yer aldığı bu sergisine tüm sanatseverleri bekleriz.
“Es Vermeden”
Emine Navruz
Kişisel Minyatür Sergisi
Antik Hotel İstanbul -Antik Cisterna’nın sergi salonu Ekim ayında masalsı bir dünyaya kapılarını açıyor. Renkleri notalarla bambaşka bir şekilde kompoze eden minyatür sanatçısı Emine Navruz, naif fırçasıyla ahenk sözcüğünün anlamını güçlendirirken, geleneksel minyatür sanatını günümüze yenilikçi bir bakış açısıyla taşıyor.Sanatçının ilk kişisel sergisi “Es Vermeden”, sanatçının kendine has üslubuyla tanışmak isteyen sanatseverlere ve koleksiyonerlere büyük ipuçları veriyor.
Vazgeçmediği arayışları, bitmeyen üretme isteği, müziğe olan ilgisi ve yolunun başından bugüne yüreğine koyduklarıyla, minik bir es vermeden geldiği bu noktada belki de bir durak soluklanırken, sanatseverlere eserlerinin özgün ritmini tutturuyor.
Musiki ve minyatür; kültür mirasımızın iki güçlü kökü, Emine Navruz’un sanatseverlere açtığı gizemli kapılarla kendi halinde çerçevelerin içinde Antik Hotel İstanbul – Antik Cisterna’nın sergi duvarlarında sizleri bekliyor.
“Başka Yerde, Başka Biçimde”
Karma Resim Sergisi
Antik Hotel İstanbul’un -2 ve -3’üncü katlarında bulunan 1500 yıllık geç Roma erken Bizans dönemine ait tarihi doku korunarak günümüze ulaştırılan Antik Cisterna sergi salonunda, Eylül ayında “Başka Yerde, Başka Biçimde” adlı sergisiyle kapılar açılıyor.
Mekan, uzayın sınırlanmış parçasıdır. Mekan kendi sınırlarındayken aynı zamanda başka bir mekanın sınırlarındadır. Sınırlar, hem mekanları birbirinden ayırır hem de sınırları birbirine bağlar. Sınırların ayrıştığı ve sınırların birleştiği yerdir sanat… Seçilen mekan ve malzeme her ne olursa olsun sanat eserinin görselliği kendi bağlamına göre biçim ve anlam kazanır. Farklı biçimleri ve farklı anlamları bünyesinde barındıran 16 sanatçının eserlerinden oluşan “Başka Yerde, Başka Biçimde” adlı sergi, Claude Gintz’in aynı isimli kitabından esinlenilerek oluşturulmuştur. Sergiyi katılan 16 sanatçı, kendi yaşamlarını gündelik gerçekliğe dönüştürerek sanat ile yaşam arasında bir bağ kurmuşlardır.
Sanatçılar Sema ARAT,Ece ARMAN, Murat ASLAN, Aysun BAYRAM, Filiz KARA BİLGİN, Huriye ÇELİKCAN, Zeynep Merve ÇİÇEK, Sevda CEYLAN DADAKOĞLU, Gamze ERKUT ÇETİN, İsmail EYÜPOĞLU, Melike BAKAR FINDIKCI, Hülya KANDEMİR KANBER, Seçil KARTOPU, Kübra KORUCU, Başak DANACI POLAT, Hüseyin UYSAL’ın katıldığı serginin açılışı, gerçekleşecek.